Annons

"Nytt" Nederländerna under press

VM-trea för ett år sedan - nu bara trea i EM-kvalgruppen. Nederländerna är ett pressat landslag som bygger nytt inför ödesmatchen mot Island. Det har inte varit ett roligt år för det nederländska landslaget sedan bronset i VM i Brasilien förra sommaren.(TT)
Publicerad 2 september 2015
VM-trea för ett år sedan - nu bara trea i EM-kvalgruppen. Nederländerna är ett pressat landslag som bygger nytt inför ödesmatchen mot Island. Det har inte varit ett roligt år för det nederländska landslaget sedan bronset i VM i Brasilien förra sommaren.

Det har inte varit ett roligt år för det nederländska landslaget sedan bronset i VM i Brasilien förra sommaren. Med sex matcher spelade i EM-kvalgrupp A ligger Nederländerna bara trea, efter att bland annat ha åkt på en chockförlust i Reykjavik mot Lars Lagerbäcks gruppetta Island.

På torsdagskvällen möts lagen igen, i Amsterdam, men med Nederländerna i ny skrud. Danny Blind har under sommaren tagit över som förbundskapten efter Guus Hiddink. Och Blind, som var assisterande förbundskapten bredvid Hiddink, har satt avtryck redan inför sin första landskamp som huvudansvarig. Bland annat har han utsett Arjen Robben till ny lagkapten i stället för Robin van Persie.

””
Annons

"Har kvaliteter"

Nederländerna är fem poäng efter Island och har tre poäng upp till Tjeckien. En seger mot islänningarna vore minst sagt välbehövlig i jakten på en EM-biljett.

””

Och den snabbe 31-åringen räknar med att kunna bidra med den bästa versionen av sig själv.

””

Island utan rädsla

För Island skulle en seger samtidigt betyda ett jättekliv mot landets första mästerskapsslutspel.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons