Annons

Arsenal tog tre viktiga poäng

Arsenal var den store vinnaren när tre av lagen som jagar en plats i Champions League nästa säsong spelade på söndagen. Arsenal slog Manchester United hemma med 2-0 medan Liverpool bara fick 0-0 mot Southampton.(TT)
Publicerad 7 maj 2017

Manchester Uniteds tränare Jose Mourinho valde att vila åtta spelare från torsdagens lag mot Celta Vigo i Europa League-semifinalen. Det gav Arsenal ett gyllene läge att ta tre viktiga poäng i jakten på en Champions League-plats nästa säsong. Och Arsenal och Arsène Wenger tog den och besegrade dessutom, efter tolv misslyckade försök, för första gången ett lag tränat av Mourinho i en ligamatch.

1-0 satte Granit Xhaka med ett turligt skott som tog på en United-back och gick i en båge över David de Gea. Bara tre minuter senare, i 57:e kom 2-0 på nick genom Danny Welbeck. Förlusten var Uniteds första i ligan sedan den 23 oktober.

Annons

Segern innebar att Arsenal är kvar på sjätte plats, men nu på 63 poäng, bara två bakom Manchester United och sex bakom fyran Manchester City som just nu har den sista platsen till Champions League. Arsenal har dock fyra matcher kvar medan Manchester-lagen bara har tre.

Liverpool är trea på 70 poäng men med bara två matcher kvar. Man fick bara med sig en poäng mot Southampton sedan James Milner oväntat missat en straff.

Det var i 66:e minuten som Jack Stephens tog bollen med handen i eget straffområde. Men Fraser Forster räddade Milners straff. Det var Milners första straffmiss på åtta år.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons