Mer pengar mot dopning i Coes plan

Friidrottens plan för att återupprätta anseendet efter dopnings- och korruptionsskandalen handlar bland annat om att fördubbla budgeten för antidopningsarbetet. Åtta miljoner dollar (motsvarande 68 miljoner kronor) ska användas för att dopningstesta dubbelt så många som tidigare, 1 000 friidrottare per år.(TT)
Publicerad 7 januari 2016

Friidrottens plan för att återupprätta anseendet efter dopnings- och korruptionsskandalen handlar bland annat om att fördubbla budgeten för antidopningsarbetet. Åtta miljoner dollar (motsvarande 68 miljoner kronor) ska användas för att dopningstesta dubbelt så många som tidigare, 1 000 friidrottare per år.

Internationella friidrottsförbundets (IAAF) nye ordförande Sebastian Coe säger i ett uttalande att friidrotten är satt under allvarlig press.

"Jag tar de här frågorna på största allvar", säger Coe och hoppas få fler yngre människor att intressera sig för friidrott.

Antidopningsorganisationen Wadas rapport om systematisk dopning i rysk friidrott, som den förre ordföranden Lamine Diack misstänks för att ha tagit emot mutor för att mörka, slog ner som en bomb under hösten.

Coes och IAAF:s plan ska sjösättas före OS.

TT