Marko-Varga i storform inför OS

OS-simmaren Ida Marko-Varga, 31, är snabbare än hon varit på åtta år, och utan ångest. Anledningen stavas framför allt sonen Vincent. - Man har gått igenom en graviditet, det är mycket smärta där. Då är det inte så farligt att simma liksom, säger hon leende.(TT)
Publicerad 9 juli 2016

Ida Marko-Varga har tillhört Sveriges seniorlandslag sedan hon var 13 år. Nu är hon 31 - och starkare än någonsin inför sitt fjärde OS där hon siktar på medaljer med lagkappslagen.

Sedan OS i London har sonen Vincent kommit in i bilden, när han föddes sommaren 2013 fanns det inte på kartan att fortsätta landslagssatsningen.

Men hon tänkte om.

””

Nära personligt rekord

Snart gick simningen bättre och bättre, och på SM simmade 31-åringen den här veckan 200 meter frisim snabbare än hon gjort på åtta år med tiden 1.59,19, vilket inte är speciellt långt ifrån hennes personbästa 1.58,21.

””

Sonen Vincent finns med i Norrköping. När OS-simmarna får sina stora klädväskor hjälper han till och drar en rullväska som är större än treåringen själv.

””

TT: Har simningen någonsin varit roligare?

””

Brukar lyfta på mästerskap

De snabba tiderna på SM lovar gott inför OS, där Ida Marko-Varga känns given för två av tre lagkapper (4x200 och 4x100 meter frisim).

””

Medleylagkappen kan ställas upp på olika sätt, men det troliga är att Louise Hansson, som simmat den bra tidigare, får frisimssträckan.

På SM är ingen simmare toppad, men Ida Marko-Varga simmar ändå fortare än på länge. Och det lovar gott, hon känner sig själv och vet att hon ofta persar på mästerskap.

””

TT