Malmös tredje seger mot Örebro

1-2 lyste det till sist till Malmös fördel på jumbotronen efter förlängningen i Behrn arena. Örebro har ännu inte vunnit mot nykomlingen i SHL. Båda lagen ville verkligen vinna den viktiga streckmatchen. Malmö skuggar tiondeplacerade Örebro - och är nu fem poäng efter närkingarna i tabellen.(TT)
Publicerad 7 januari 2016

Båda lagen ville verkligen vinna den viktiga streckmatchen. Malmö skuggar tiondeplacerade Örebro - och är nu fem poäng efter närkingarna i tabellen.

Samtidigt bättrade skåningarna på statistiken mot Örebro. Inför torsdagskvällens möte i Behrn arena hade Malmö vunnit båda matcherna mot Örebro den här säsongen.

Örebro började bäst

Även skadeläget har ljusnat något i Malmö Redhawks, gästerna saknade dock forwardtrion Mattias Persson, Joey Tenute och Henrik Hetta i Behrn arena. Men det var Örebro som började bäst i Behrn arena i en fartfylld första period.

Efter åtta minuter tryckte Örebros forward Marko Anttila in matchens första mål med ett distinkt skott vid bortre stolpen. En efterlängtad fullträff av finländaren som gjorde sin första poäng på sju matcher. Den väldige finländaren som verkar vara på väg mot formen bjöd också Malmöspelarna på några rejäla tacklingar innan målet.

””

Himelfarb avgjorde

Och efter en jämn, chansfattig och mållös andra period hettade det till ganska omgående i den tredje perioden. Pucken landade först på Örebros nättak men slogs loss. Galiardi som stod parkerad i målgården skickade sedan in den i mål på volley - men det slutade istället med att Galiardi fick åka och sätta sig i utvisningsbåset efter videogranskning. Men bara ett par minuter senare kort kom till sist Malmös kvittering när Kent Mcdonell tryckte in pucken i krysset bakom Örebromålvakten Julius Hudacek.

Och en minut in i förlängningen avgjorde Malmös Eric Himelfarb när han helt fri hittade rätt bakom Julius Hudacek.

TT