Kvarnsveden väldigt nära nedflyttning

Med tre poäng upp till säker mark kändes poäng hemma mot Rosengård vitalt för Kvarnsvedens chanser. Efter 1-3 mot serietvåan tyder nu allt på att elitettan väntar för Borlängelaget. En poäng mot SM-guldvinnarna Linköping senast hade gett viss framtidstro för ett Kvarnsveden på nedflyttningsplats.(TT)
Publicerad 4 november 2017

En poäng mot SM-guldvinnarna Linköping senast hade gett viss framtidstro för ett Kvarnsveden på nedflyttningsplats. För att på allvar väcka hoppet om ett nytt kontrakt i damallsvenskan hade de dock behövt störa ännu ett topplag.

Hemma mot Rosengård lyckades Kvarnsveden dock inte återupprepa bedriften.

Det såg talangfulla Ebba Wieder till.

Först med 1-0 på nick en halvtimme in i matchen, följt av 2-0 med fötterna tio minuter senare. Wieder var dessutom en målram ifrån ett äkta hattrick i slutminuterna av den första halvleken. Istället var det Sanne Troelsgaard som ökade på till 3-0 i 71:a minuten.

Att överlägsna skytteligaledaren Tabitha Chawinga gjorde sitt 25:e för säsongen med några minuter kvar var föga tröst för hemmalaget.

I och med förlusten måste nu Vittsjö förlora hemma mot redan nedflyttningsklara Kif Örebro för att Kvarnsvedens hopp om nytt kontrakt ska leva i den sista omgången. Den matchen står 1-1 i halvtid.

TT