Krafths italienska taktik mot Italien

En touch av italiensk inställning mot Italien. Det tänker Emil Krafth använda när han ser ut att ersätta avstängde Mikael Lustig till höger i Sveriges backlinje. - Jag tror de blir tjuriga om vi ligger tajt på dem, säger han inför Sveriges VM-playoff mot Italien.(TT)
Publicerad 8 november 2017

När Bologna möter bättre motstånd i Serie A är direktiven alltid samma. Spelarna ska ligga tätt och tajt på sina motspelare för att irritera och skapa frustration.

Emil Krafth säger att strategin fungerar bra i Italien - och han tror även att det kommer vara en viktig del i Sveriges taktik till playoff-matcherna mot Italien.

””

"Väldigt skicklig"

Tillvägagångssättet ska vara effektivt mot samtliga italienare, men enligt Kratfh är det kanske främst Napolis Lorenzo Insigne och Paris SG:s Marci Verratti som är lättast att få ur balans.

Och när det gäller Insigne, som den vikarierande högerbacken Krafth ser ut att få möta, gäller det även att tvinga italienaren att använda sin sämre fot.

””
””

Bäst koll på Insigne

Vad betyder det att du har mött honom i Serie A?

””

23-åringen ersatte Mikael Lustig i kvalmatcherna hemma mot Bulgarien, 3-0, och bortamötet med Frankrike, 1-2, på Stade de France. Nu ser Bologna-spelaren ut att på nytt ta hand om avstängde Lustigs plats till höger i backlinjen, och Emil Krafth säger att han är redo för uppgiften mot Insigne & Co.

””

TT