Annons

"Kommer aldrig att få köra en bättre häst"

För en dryg månad sedan blev On Track Piraten segerrikast på V75 med 28 segrar. På lördagen ökade han på segerantalet när han utklassade motståndet i Charlie Mills Trot på Rommetravet. En populär vinst för världens bästa dalahäst.(TT)
Publicerad 3 november 2018
””

On Track Piraten är inne på sin åttonde tävlingssäsong men han travar på som en yster unghäst. Den här gången fick Rikard Skoglund chansen bakom tioåringen för första gången.

Skoglund har gått som en raket upp i den svenska kuskligan. Han passerade hundra segrar i veckan och ligger på nionde plats bakom storheter som Ulf Ohlsson, Jorma Kontio, Björn Goop och Örjan Kihlström.

Annons

"Jag lever i en dröm"

””

29-åringen var klinisk i sin körning. Han lät On Track Piraten inleda sitt avancemang i tredjespår 1 400 meter från mål. På sista långsidan vreds tioåringen ut i fjärde och på bara ett par långa travsteg svepte han hela fältet. I sista kurvan blev steget om möjligt ännu längre och avståndet till konkurrenterna växte.

””

Callit har länge haft segerrekordet med 27 vinster på V75. När "Piraten" vann i Skellefteå för en månad sedan gick han upp i topp och nu leder han på 29 V75-vinster.

Det lär bli ännu några fler under vintern som är hästens bästa tid.

Tränaren hyllas

Tränaren Hans Strömberg hyllas för sitt arbete med On Track Piraten.

””

Rättvikstränaren sade efter loppet att On Track Piraten kunde ha varit med - och vunnit Gulddivisionsloppet.

Heavy Sound tog hem guldloppet på tangerat banrekord, 1.10,4. Kenneth Haugstad körde till spets efter 600 meter, sedan satte han lugnt tillbakalutad i sulkyn.

””

Heavy Sound har vunnit tre guldfinaler i år. Det kan bli ännu en finalseger på Solvalla på tre veckor.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons