Klart: Ibrahimovic till Manchester

Zlatan Ibrahimovic menar att det var ett enkelt beslut att flytta till Manchester United. Och där återförenas med José Mourinho. - Han är en vinnare. Jag är en vinnare, säger svensken till klubbens webbplats.(TT)
Publicerad 1 juli 2016

Under torsdagen skrev Zlatan Ibrahimovic på sitt Instagramkonto att han spelar i Manchester United nästa säsong.

Dagen efter var den 34-årige svensken i sin nya hemstad och senare presenterade även den engelska klubben sin värvning på sin webbplats.

I en video där berättar en leende Ibrahimovic om känslorna efter övergången.

””

"Vi vill vinna"

Om att spela i Premier League säger han:

””

I nya klubben kommer han att coachas av José Mourinho, som Ibrahimovic hade som tränare under tiden i Inter.

””

Den svenske forwardsstjärnan har de senaste fyra säsongerna spelat i Paris Saint-Germain, där han gjorde 156 mål på 180 matcher och dessutom vann den franska ligan samtliga säsonger.

Mourinho nöjd

Även José Mourinho var glad efter att Manchester United bekräftade värvningen.

"Zlatan behöver ingen introduktion. Statistiken talar för sig själv. "Ibra" är en av de bästa målgörarna i världen och en spelare som alltid ger 100 procent. Han har vunnit mästerskapen i de stora ligorna och nu har han möjligheten att spela i den bästa ligan i världen och jag vet att han kommer ta den chansen och jobba hårt för att hjälpa laget vinna titlar. Jag är säker på att hans talang kommer göra fansen på Old Trafford glada nästa säsong och att hans erfarenhet blir ovärderlig i att hjälpa utveckla de yngre spelarna i truppen", säger Mourinho till klubbens webbplats.

TT