Källman: "Det går knappt att ta in"

Desperata människor som försökte ta sig över den stängda gränsen. Ungernproffset Jonas Källman blev vittne till flyktingkatastrofen. - Det är förjävligt, det går knappt att ta in, säger handbollsstjärnan som är en av Sveriges nyckelspelare i EM.(TT)
Publicerad 12 januari 2016

Szeged ligger i södra Ungern, åtta kilometer från staden Röszke vid den serbiska gränsen. I september när den ungerska regeringen införde nya strikta migrationslagar stängdes gränsövergången och taggtrådsstängsel byggdes.

””
””

Ville hjälpa

Den ungerska regeringen införde undantagstillstånd i delar av landet. Den polisiära och militära närvaron var påtaglig även inne i Szeged. Vid gränsen användes tårgas och vattenkanoner mot de människor som försökte ta sig över.

Handbollslaget samlade ihop pengar, mat och andra saker som skänktes. Flera i klubben ville åka till Röszke för att hjälpa till direkt.

””
””

Bra form

Rent handbollsmässigt har det fungerat väldigt bra för Källman under hösten. Den 34-årige vänstersexan är i Szeged för att fokusera på Champions League, där klubben satsar på att ta sig än längre än förra säsongens kvartsfinal.

Under hösten har Källman bara spelat runt hälften av matcherna i den inhemska ligan och kommer med en osedvanligt god form till EM.

””
””

EM i Polen blir Jonas Källmans tionde internationella mästerskap. Något som till och med överraskar honom själv.

””
””

TT