Isak debuterade - nu väntar rysare

3-0 mot Estland och debut för Alexander Isak. Sveriges U21-landslag är i högform inför den helt avgörande gruppfinalen mot Kroatien. - Det blir en otrolig match att spela, säger matchens lirare Kristoffer Olsson till TV12. Det väntar en stormatch med finalvibbar för Sveriges U21-landslag.(TT)
Publicerad 6 oktober 2016

Det väntar en stormatch med finalvibbar för Sveriges U21-landslag. "Blågult" besegrade Estland med säkra 3-0 på bortaplan och därmed blir kvalgruppens sista match, den mot grupptvåan Kroatien i Trelleborg på måndag, ett rakt avgörande möte om vem som tar direktplatsen till U21-EM i Polen nästa år.

Inför den sista omgången har Sverige 21 poäng, precis före tvåan Kroatien och trea Spanien med 20 poäng vardera. Sverige kan endast vara helt säkert, beroende på hur det går i Spaniens match mot Estland, på att gå till U21-EM om det blir vinst mot Kroatien.

””

"Vi ser EM..."

Norrköpingssönerna Filip Dagerstål och Muamer Tankovic, samt 17-årige (!) Sunderlandspelaren Joel Asoro gjorde Sveriges mål i matchen - samtliga assisterade av tidigare nämnde Olsson, även han från Sveriges fotbollshuvudstad för stunden: Norrköping.

””

Isak hoppade in

Men i det främsta strålkastarljuset hamnade ändå en bänkad spelare.

AIK:s 17-årige stortalang Alexander Isak, omnämnd av A-landslagets förbundskapten Janne Andersson i dagarna, fick göra ett inhopp med kvarten kvar att spela. Isak är för närvarande rubrikernas man i den svenska fotbollen och ryktas till flera europeiska storklubbar.

TT