Ingen korv i tyskarnas segerrecept

Det brukar vara korv, skinka och ost.
Men nu ändrar de tyska VM-spelarna sina frukostvanor.
Allt för att vara så väl förberedda som möjligt inför dagens match mot Serbien.
Nyheter • Publicerad 18 juni 2010
Nej till korv, ja till pasta. Så ser det ut när tyskarna laddar upp.
Nej till korv, ja till pasta. Så ser det ut när tyskarna laddar upp.Foto: Scanpix

Proteiner mot kolhydrater, korv mot pasta. De tyska VM-spelarna är inte vana vid att äta makaroner till frukost, men de gör det ändå. Anledningen är den tidiga matchstarten, 13.30, i fredagens match mot Serbien.

Tyskland kan vid seger bli klart för åttondelsfinal och vill inte ta några risker. Under de senaste dagarna har laget därför försökt att efterlikna förhållandena vid matchdag, och som ett led i det pumpar man i spelarna kolhydrater på morgonen. Spelarna behöver få i sig snabb energi ett par timmar före match, och då är den "nya" frukosten det enda alternativet.

- Det tar lite tid att vänja sig vid att äta en skål pasta klockan tio på morgonen, säger tyska ledaren, tillika tidigare landslagsanfallaren, Oliver Bierhoff.

- Men även när vi har en match som startar 20.30 brukar vi dricka kaffe vid fem-tiden och då finns det lite pasta vid sidan av.

Laget har dessutom ändrat sina träningstider till 13.30, för att spelarna ska vara vana vid att tävla vid den tiden.

Tyskland imponerade stort i premiärsegern mot Australien, 4—0, och lär avancera från grupp D. Värre är det för Serbien, som trots en bra match förlorade knappt mot Ghana, 0—1. Ytterligare en förlust skulle med största sannolikhet betyda att VM är slut.

- Vi förväntade oss att vinna mot Ghana och vi är alla ledsna över misslyckandet. Vi missade vårt mål mot en underlägsen motståndare och nu är vi i en sits där vi måste ta så många poäng som möjligt mot lag som är bättre än vi, säger anfallaren Milan Jovanonvic.

- Tyskland imponerade väldigt mycket mot Australien. De gjorde det starkaste intrycket så här långt i VM. De är som en maskin, de har sju spelare som går framåt hela tiden.

Serbiens förbundskapten Radomir Antic tvingas till ett byte i startelvan, men kan göra två. Aleksandar Lukovic är avstängd efter att ha blivit utvisad i premiären och Neven Subotic ersätter på mittbacksplatsen.

- Subotic är en naturlig ersättare till Lukovic och jag är säker på att han kommer göra ett bra jobb i vad som nu är en nyckelmatch mot tyskarna, säger Antic.

Nenad Milijas fick inte ut mycket i premiären och ser ut att få ge plats på mittfältet åt Zdravko Kuzmanovic, trots att den senare var den som med en hands orsakade den straff som gav Ghana segern.

TT

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.