Inga imponerande tider vid simkval

De amerikanska simuttagningarna till OS i Rio de Janeiro bjöd inte på några spektakulära tider. Det amerikanska simlandslaget, bestående av 45 tävlande varav 30 nykomlingar, måste simma snabbare än de gjorde om USA ska dominera tävlingarna så som i London 2012.(TT)
Publicerad 4 juli 2016

Det amerikanska simlandslaget, bestående av 45 tävlande varav 30 nykomlingar, måste simma snabbare än de gjorde om USA ska dominera tävlingarna så som i London 2012.

Connor Jaeger och Abbey Weitze fick varsin ytterligare Rio-biljett i 1 500 meter frisim respektive 50 meter frisim, på tävlingarnas sista dag.

På herrarnas sida lyckades bara två världsårsbästatider sättas under uttagningarna: David Plummer på 100 meter rygg och Josh Prenot på 200 meter bröst, det sistnämnda även ett nytt amerikanskt rekord. Bara i 10 av 26 grenar var tiderna bättre än i uttagningarna 2012.

””

Michael Phelps, 22-faldig OS-medaljör, vann i och för sig tre lopp, men tiderna var "mediokra", enligt Bowman. En orsak kan vara gammal hederlig nervositet.

””

På damsidan ser det inte mycket bättre ut, med tre världsårsbästatider av simfantomen Katie Ledecky, och en fjärde av nykomlingen Lilly King på 100 meter bröst.

””

TT