Annons

Hysén hyllad - sedan vann Malmö

Malmö vann matchen och har häng på spel i Europa League även 2019. Men det var trots allt Tobias Hyséns dag. - Det har varit väldigt speciellt och jag är otroligt tacksam, sade han efteråt. Hyllningsvideo, flera ramsor - och ett tifo som täckte hela den blåvita klackläktaren.(TT)
Publicerad 4 november 2018

Hyllningsvideo, flera ramsor - och ett tifo som täckte hela den blåvita klackläktaren. Det blev visserligen 3-0 till gästerna Malmö FF, men det var på många sätt Tobias Hyséns söndag.

Blåvitts 36-årige anfallare tackades av för sina tio säsonger, 380 A-lagsmatcher (327 från start) och 144 mål (89 i allsvenskan). Mot MFF gjorde han sitt sista framträdande någonsin på Gamla Ullevi. Den sista omgången mot Örebro kommer han att stå över.

””
Annons

Inte hej då

Tobias Hysén fortsatte med att tacka familjen och alla som på något sätt varit en del av hans fotbollskarriär. Sedan vände han sig till hemmapubliken på Gamla Ullevi.

””

Han kom in med sju minuter kvar att spela. Då stod det 3-0 till Malmö efter mål av Romain Gall, Sören Rieks och Markus Rosenberg.

””

Upp på tredje plats

Det tog ett tag innan Hysén kunde prata ute på planen efter slutsignalen. Han överröstades av den segerglada bortaklacken, som inte gärna ville vara tyst. De firade tillsammans med MFF-spelarna, som gjorde vågen och applåderade.

Lagkaptenen Markus Rosenberg var nöjd med sitt lags insats efteråt.

””

De tre högst placerade lagen i allsvenskan får kvala till antingen Champions League eller Europa League nästa säsong. Innan Häcken och Hammarby hade spelat på söndagskvällen var Malmö uppe på tredjeplatsen.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons