Annons

Hamiltons dröm sprack i tredje kurvan

Drömmen om en femte raka seger på hemmaplan sprack redan i den tredje kurvan för Lewis Hamilton i söndagens formel 1-tävling på Silverstone. Britten blev påkörd av finländaren Kimi Räikkönen och åkte som ett sänkte genom fältet.(TT)
Publicerad 8 juli 2018

Storbritanniens grand prix blev ett lopp med mycket känslor där hemmaföraren Lewis Hamilton var i händelsernas centrum.

Britten hade pole position men fick inte alls till starten utan fick se både Vettel och stallkamraten Valtteri Bottas passera.

Annons

I den tredje kurvan kom sen nästa smäll för Hamilton när han blev påkörd av Kimi Räikkönen i Ferrari. Hamilton snurrade och var i stort sett sist i loppet när han kom igång igen.

””

Räikkönen erkände att han gjort ett misstag, vilket även domarna ansåg och bestraffade honom med tio sekunder stopp i samband med sitt första depåstopp.

””

Trots att Hamilton snurrade och halkade ner till botten av fältet och att Räikkönen straffades var det de fyra stora som gjorde upp om segern.

När säkerhetsbilen släppte fältet efter en olycka på det 44:e varvet var det stenhård körning mellan fyra stora. Bottas ledde då loppet, men kunde inte stå emot på slutet. Vettel kunde ta hem sin 51:a GP-seger i karriären före Hamilton och Räikkönen. Vettel leder nu mästerskapet med åtta poäng.

Ericsson kraschade

För svensken Marcus Ericsson i Sauber slutade loppet på det 32:a varvet då han tappade kontrollen över bilen och kraschade in i en däckstrave i hög hastighet. Ericsson kunder dock kliva ur bilen oskadd.

””

Svensken var besviken eftersom tävlingen gått enligt plan så långt.

””

Även Ericssons stallkamrat Charles Leclerc tvingades bryta söndagens GP-lopp.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons