Haglund tvåa - 16-årig amatör skrällde

Europatourrookien Jenny Haglund är tvåa i tävlingen i Abu Dhabi efter första dagen. Och 16-åriga amatören Amanda Linnér, som kan tacka Annika Sörenstam för biljetten, är bara tre slag från ledaren. Det var ett par svenska skrällar under den första dagen på golfbanan Saadiyat Beach i Abu Dhabi.(TT)
Publicerad 1 november 2017

Det var ett par svenska skrällar under den första dagen på golfbanan Saadiyat Beach i Abu Dhabi. Den 24-åriga värmländskan Jenny Haglund är på delad andraplats, ett slag efter den ledande sydafrikanskan Lee-Anne Pace.

Haglund, som leder tourens rookieliga, tangerade sitt personbästa på touren, 67 slag, fem under par. Hennes tidigare bästa resultat är en åttondeplats.

Under hösten har Jenny Haglund kvalspelat om en plats på USA-touren. Hon är framme i slutkvalet som spelas i månadsskiftet november-december.

Den svenska amatören Amanda Linnér vann Annika Sörenstams tävling i Halmstad i somras och spelade även Junior Solheim Cup . Sörenstam ville belöna Linnér, och landslagskompisen Julia Engström, genom att ordna inbjudningar till en Europatourtävling. Det tackade Linnér för genom att gå på 69 slag första dagen och ta en delad 14:e plats, tillsammans med bland annat Pernilla Lindberg.

Linnér öppnade med två bogeys på de sju första hålen, men gjorde sedan fem birdies på vägen in.

TT