Guidetti missnöjd med tillvaron i Spanien

Just nu är John Guidetti glad för att vara en del av Sveriges jakt på VM-slutspelet i Ryssland. Hemma i Celta Vigo är det andra känslor som gäller. - Det är frustrerande, säger anfallaren. Första frågan är enkel och syftet med den är att få en lättsam öppning på samtalet.(TT)
Publicerad 7 november 2017

Första frågan är enkel och syftet med den är att få en lättsam öppning på samtalet. John Guidetti tänker annorlunda - och väljer omgående att ta konversationen dit han vill.

””
””

Missad säsongsstart

Det var i en träningsmatch mot Roma, Celta Vigos genrep inför La Liga-säsongen, som landslagsanfallaren skadade axeln. Skadan gjorde att Guidetti missade inledningen av säsongen och landslagets VM-kvalmatcher mot Bulgarien och mot Vitryssland, och enligt 25-åringen är det skadan som fortfarande gör att han finns långt ner på tränaren Juan Carlos Unzués prioriteringslista.

Det är en situation som han vill ändra på. Om det innebär ett klubbyte vet inte Guidetti, just nu handlar den närmaste tiden bara om att prestera på träningar och övertyga tränaren om att få mer speltid.

Hänger inte läpp

””
””

Senaste matchen som John Guidetti startade för Celta Vigo var i cupmatchen mot Eibar den 25 oktober. Då avgjorde han med 2-1-målet och utsågs till matchens lirare. Det är detaljer som gör att han ändå har bra självförtroende inför Sveriges playoff-matcher mot Italien.

””

TT