Gruvlig revansch för Färjestad

I fredags kväll kammade Färjestad noll mot heta Moramålvakten Janne Juvonen trots 40 avlossade skott. Ett dygn senare kom revanschen. Färjestad krossade Mora med 8-3 och den finländske målvakten släppte in fyra mål innan han tvingades bryta matchen. Det tog bara 5.(TT)
Publicerad 2 mars 2019

Det tog bara 5.42 för ett taggat Färjestad att få utdelning på Juvonen då Joakim Nygård slog in en retur.

När Morafödde forwarden Daniel Viksten pangade in sitt sjunde mål för säsongen efter 17.19 lyste 4-0 på resultattavlan.

””

Tvingades bryta

Oskar Steen och Jesper Olofsson gjorde också mål för Färjestad och Mora hann få in en 4-1-reducering innan första perioden var över.

Men det spelade mindre roll. Matchen var över för Mora och för Janne Juvonen som tvingades bryta matchen efter öppningsperioden med magsjuka. Han var ju den store hjälten när Mora vann fredagsmötet på hemmaplan med 3-0.

I stället fick Christian Engstrand hoppa in - och blev också överlistad fyra gånger av ett hungrigt Färjestad.

Steenkul

Oskar Steen hade roligast av alla den här kvällen med två mål och en assist. Segern innebär att Färjestad är två poäng bakom serieledande Luleå och jakten på serieseger fortsätter med fem omgångar kvar att spela.

””

Backen Mikael Wikstrand stod också för tre poäng, ett mål och två assist.

För Mora förbyttes fredagens glädje till besvikelse och mycket tyder på att nästjumbon tvingas till kvalspel. Eftersom Örebro samtidigt vann skiljer nu hela åtta poäng upp till en plats på rätt sida kvalstrecket.

TT