"Giffarna" knäade – gick upp ändå

Två raka förluster när det gällde som mest. När allt ställdes på spel. Gif Sundsvall knäade och vek ned sig – men är ändå tillbaka i allsvenskan.
Nyheter • Publicerad 22 oktober 2011

Det var upplagt för ett klassiskt drama kring strecken i superettans sista omgång på lördagseftermiddagen. Sundsvall och Ängelholm siktade på andraplatsen och direktuppflyttning till allsvenskan. Jönköping och Hammarby kämpade för att slippa kvala sig kvar.

Vinnarna fanns på Stadsparksvallen. Där satte Jönköping allt på ett kort, vände 0–1 till 2–1 i andra halvlek och spelar vidare i landets näst högsta serie nästa år. Förloraren hette Sundsvall – som ändå blev en vinnare i och med att Ängelholm inte lyckades få hål på Hammarby.

Sundsvall verkade ha sitt på det torra efter Ari Skulason tidiga ledningsmål i andra halvlek, men Jönköping gav sig inte. Christer Persson kvitterade med ett tungt högerskott och med 13 minuter kvar presenterade sig en av seriens mest intressanta spelare. 18-årige Branimir Hrgota. Med en läckert skruvad frispark knorrade han in sitt 18:e mål i serien – och samtidigt sitt Jönköping kvar i serien.

Jönköping firade vilt medan Sundsvalls ledare och spelare fick vänta på vetskapen att Hammarby vunnit i Ängelholm innan jublet bröt ut. Gif Sundsvall följer därmed Åtvidaberg till allsvenskan medan Ängelholm får kvala.

TT Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.