Brynäs hot: Hoppa av CHL

Mannheims Thomas Larkin blev avstängd i fyra matcher för den fula tacklingen mot Brynäs Daniel Paille. Ett för milt straff enligt SHL-klubben - som nu hotar med att dra sig ur CHL.(TT)
Publicerad 9 november 2017

Brynäs är mycket missnöjt med att Mannheims Thomas Larkin bara blev avstängd fyra matcher, och att straffet dessutom bara gäller CHL, där Mannheim är utslaget. Därför hotar laget med att hoppa av turneringen, där förra säsongens SM-tvåa är framme i kvartsfinal.

I ett uttalande på klubbens webbplats skriver klubbdirektören Johan Stark att man avvaktar hur det tyska ishockeyförbundet kommer att agera.

"Vi kommer fortsätta vår dialog med ledningen av CHL och även SHL. Utifrån de samtalen kommer vi besluta vilka åtgärder Brynäs IF kommer att ta kopplat till fortsatt deltagande i CHL samt eventuella civilrättsliga åtgärder", skriver han.

Vill se avstängning i ligan

Daniel Paille drabbades av en hjärnskakning. I ett pressmeddelande tackar han för allt stöd och riktar samtidigt också kritik mot CHL.

"Jag vill försäkra mig om att spelaren hålls ansvarig och straffas för sina handlingar så att han inte gör det igen och är en risk för andra spelare. Avstängningen borde åtminstone räknas i matcher i spelarens liga", skriver Paille.

Larkin ber om ursäkt

I ett uttalande på Mannheims webbplats ber Larkin om ursäkt för sin tackling.

"Det var inte min avsikt att skada spelaren. Min tanke var att sätta press på puckföraren bakom mål. Jag hoppas att Daniel är tillbaka på isen snart. Jag vill be om ursäkt till Daniel", säger Larkin.

Mannheims manager Teal Fowler ber också om förlåtelse för lagets uppträdande.

"Vi är inte nöjda med situationerna under de avslutande två minuterna. Klubben önskar Daniel Paille en snabb återhämtning. Under de närmaste dagarna kommer vi analysera händelserna i lugn och ro och dra nödvändiga slutsatser", säger han.

Brynäs vann matchen, 2-1, och är klart för kvartsfinal.

TT