Fasth fast i Växjö: "Känns bra"

Många tror att han kommer att hålla i förstaspaden när Tre Kronor jagar guld i Pyeongchang. Men först ska Viktor Fasth vinna CHL med Växjö. - När man har varit med hela vägen vill man spela den sista matchen, säger målvakten som har fått tillåtelse att ansluta sent till OS-uppladdningen.(TT)
Publicerad 5 februari 2018

När lagkamraterna i Tre Kronor redan samlats och inlett uppladdningen inför äventyret i Sydkorea är målvakten Viktor Fasth fortfarande upptagen med att jaga framgångar för sitt Växjö.

Fasth ville inte missa tisdagens CHL-final mot finländska JYP Jyväskylä.

Strax efter Växjös finalavancemang gav förbundskapten Rikard Grönborg klartecken till sen ankomst till landslaget.

””

Fulla hus

Att Växjö toppar SHL-tabellen i suverän stil har knappast undgått någon hockeyintresserad. Men CHL är en turnering som den breda svenska publiken finner mindre intressant, ett faktum som Viktor Fasth tycker är märkligt.

””

CHL-lagen har, liksom motståndarna i SHL, haft stora bekymmer med att hantera Växjö. Efter storseger i semifinalen mot tjeckiska Liberec är JYP Jyväskylä sista hindret mellan Växjö och bucklan.

I det finländska lagets trupp märks Jarkko Immonen som vunnit såväl VM-guld som dubbla OS-brons med Finland.

””

Kändes bittert

I våras vaktade Viktor Fasth Tre Kronors kasse i de inledande VM-matcherna men när Henrik Lundqvist flögs in från New York tilldelades han sysslan att öppna båsdörren.

””

CHL-finalen avgörs i en enda match i Växjö och även backen Noah Welch, som ska spela OS för USA, kommer att vara med.

TT