Ekholm föll i tät semi i klassisk turnering

Sveriges bordtennisess Matilda Ekholm svarade för en stark insats när hon nådde semifinal i klassiska Europa Top 16. - Jag har fått tillbaka tron på mitt spel och visade att jag fortfarande kan vara med på denna höga nivå, säger 35-åringen.(TT)
Publicerad 4 februari 2018

Matilda Ekholm var inte långt ifrån en finalplats i schweiziska Montreux, men efter förlust i semifinalen fick också ge sig i matchen om tredje pris.

I semifinalen mot slutsegraren Bernadette Szocs från Rumänien hade Ekholm flera möjligheter att utmana på allvar, men det ville sig inte i de avgörande lägena.

Ekholm hade 9-8 i andra set, 9-6 i tredje och var uppe i likaläge 8-8 i det fjärde, men alla seten slutade 11-9 till Szocs. Svenskan kunde räkna till fem bollar som rammade nätet och gick ut i åtminstone två av seten.

””

I matchen om tredje pris mot Elizabeta Samara fick Matilda på nytt en dålig start. Hon slet till sig två set men Samara var lite mer bestämd på de avgörande bollarna.

Vi får gå tillbaka till 1998 för att hitta en lika framskjuten placering för en svenska i turneringen som då hette Europa Top 12. Den gången var det Marie Svensson som gick till semifinal.

Herrspelarna Mattias Karlsson och Kristian Karlsson föll båda mot veteranen Vladimir Samsonov, Kristian i första omgången och Mattias i kvartsfinal.

TT