Annons

Efter succén: Pettersson månadens rookie

Han missade sex matcher efter en hjärnskakning. Men det har inte hindrat Elias Pettersson från att vara bäst både när det handlar om mål (sju) och poäng (tio) bland NHL-nykomlingarna i säsongsstarten.(TT)
Publicerad 1 november 2018

Han missade sex matcher efter en hjärnskakning. Men det har inte hindrat Elias Pettersson från att vara bäst både när det handlar om mål (sju) och poäng (tio) bland NHL-nykomlingarna i säsongsstarten. Nu har Vancouvers svenska stjärnskott belönats genom att bli utsedd till månades rookie i NHL, meddelar ligan på sin officiella webbplats.

19-åringen - som både vann SM- och VM-guld förra säsongen - gjorde ett mål och en assist i sin NHL-debut, och följde upp det med två mål och en assist i andra matchen. Han blev därmed den blott andra rookien i Vancouvers historia - efter Thomas Gradin 1978 - att svara för totalt fem poäng på två matcher.

Annons

Pettersson fick hjärnskakningen i säsongens femte match i mötet med Florida, men efter comebacken hann han ändå med att göra sitt totalt sjunde NHL-mål på lika många matcher. En bedrift som endast sju spelare tidigare svarat för i NHL:s moderna era, räknat från 1943.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons