Annons

Dortmund hetast i "Der Klassiker"

Marco Reus: Två. Robert Lewandowski: Två. Det krävdes ännu en målskytt i det heta klassikermötet för att skilja Borussia Dortmund och Bayern München åt. Paco Alcacer blev hjälte för Dortmund när han satte 3-2 till hemmalaget som därmed hade vänt underläge till seger.(TT)
Publicerad 10 november 2018

"Der Klassiker" erbjöd precis vad kan önska av en stormatch. Fullt ös direkt från start med mängder av chanser för båda lagen från första minuterna.

Länge var det också en kamp mellan de två stjärnanfallarna Marco Reus och Robert Lewandowski.

Annons

Dortmund-stjärnan Reus missade ett klockrent läge att ge hemmalaget ledningen tidigt i den första halvleken, men skottet blev tamt och Manuel Neuer räddade.

Reus fick straff

I stället var det Robert Lewandowski som blev först med att sätta sin chans i den 26:e minuten. 30-åringen gjorde allt rätt när han med huvudet pangade in ledningsmålet efter att Serge Gnabry stått för inlägget.

Den andra halvleken inleddes minst lika fartfylld och det dröjde inte länge förrän Reus fick en ny chans mot Neuer.

Reus rundade målvakten, som slängde sig efter bollen varpå Reus föll - och domaren blåste straff. Den här gången var Neuer inte lika lyckosam. Reus satte 1-1 från straffpunkten i den 49:e minuten.

Likaläget stod sig bara i fyra minuter. På nytt var det Lewandowski som på nick gjorde att Bayern München återtog lednigen.

Utökar ledningen

Men det var långt ifrån klart. Reus stod för ett kliniskt avslut när han ordnade 2-2 i den 67:e minuten efter en period med mängder av Dortmund-lägen.

Och laget skulle få in ännu en boll bakom Neuer. Med kvarten kvar att spela blev Paco Alcacer matchhjälte när han kom fri med målvakten i en kontring och kallt placerade in 3-2.

Segern gör att Dortmund utökar försprånget i toppen av tabellen. Laget har nu sju poäng ned till trean Bayern München.

Annons

Tvåa i Bundesliga ligger Oscar Wendts Borussia Mönchengladbach som fick med sig en 3-1-seger borta mot Werder Bremen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons