Annons

Dahlström vilar knät - VC-säsongen över

OS var en kamp mot klockan för korsbandsskadade Emma Dahlström. Nu väljer den svenska freeskiingåkaren att vila sitt högra knä inför X-games i Oslo i maj.(TT)
Publicerad 2 mars 2018

De svenska freeskiing- och snowboardåkarna hade ett totalmisslyckat OS i Pyeongchang. Slopestyleskidåkarna Jesper Tjäder och Emma Dahlström var bäst med sina elfteplatser vid vinterspelen i Sydkorea.

När slopestylevärldscupen startar om i Silvaplana, Schweiz, den här veckan är 25-åriga Dahlström inte med i startfältet. Torsbyåkaren, som slet av korsbandet i höger knä i april, gick en kamp mot klockan inför OS som var säsongens stora mål.

Annons

"Vill vila ordentligt"

Nu väljer Dahlström - som även kör big air - att vila knät. Troligtvis hela vägen fram till stortävlingen Nine Queens i Sölden, Österrike, i april eller X-games i Oslo i maj.

””

TT: Men X-games är möjligt?

””

Inget damkval

På grund av dåligt väder och snö försköts fredagens kvaltävlingar i Silvaplana. Herrarna hann köra - Jesper Tjäder och Oliwer Magnusson kvalificerade sig för lördagens final - men damernas kval fick ställas in.

För damerna, med bland andra Jennie-Lee Burmansson, väntar troligen en kombinerad kval- och finaltävling på lördagen. Slopestylevärldscupen avslutas i Seiseralm, Italien, om två veckor.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons