Bäckström missnöjd: "Krånglat till det"

Bäst i grundserien förra säsongen. Men Washington Capitals sladdar ordentligt i höst. Spelarövergångar och skador har påverkat, men Nicklas Bäckström menar att NHL-laget kan bättre. - Tabellmässigt ligger vi inte där vi ska, säger han.(TT)
Publicerad 3 november 2017

Det är en uppsluppen stämning på morgonträningen i Alexandria strax utanför Washington DC. Efter bara 30 minuters lätt träning troppar den ryske fixstjärnan Alexander Ovetjkin av, tätt följd av lagets andra ledargestalt Nicklas Bäckström. Den svenske centern är helt klar över varför laget underpresterat i säsongsinledningen.

””

Bäckström levererar

Bäckström själv behöver knappast skämmas. Tolv poäng på lika många matcher skulle de flesta kategorisera som mer än godkänt.

””

Med sin elfte säsong i Capitals är han en veteran i laget. Det märks i intresset från nordamerikansk media och med den respekt lagkamrater nämner honom. I över tio års tid har han konsekvent producerat framåt och står på 740 poäng på 746 matcher.

””

Försvagad defensiv

Washington tvingades inför säsongen till omfattande spelartapp för att inte slå i NHL:s lönetak. Det har föryngrat backuppsättningen betydligt, men också försvagat lagets defensiv. Med fyra nyckelspelare skadade i säsongsinledningen, bland annat Andre Burakovsky, har situationen förvärrats och kraven på lagets storstjärnor och ledargestalter ökat ännu mer.

””

Både han och vapendragaren Alexander Ovetjkin har hittills producerat bra, men inte fått med sig resten av de mer rutinerade spelarna i laget. Lagets vinster har avlösts av förluster och flytet har inte riktigt infunnit sig.

””

En sådan match var 4-3-segern mot New York Islanders. Ett trendbrott?

””

TT