ATP ber om ursäkt efter sexistisk lottning

Det skulle handla om nästa generations tennisspelare på herrsidan, men söndagens lottningsceremoni inför turneringen i Milano gav upphov till helt andra diskussioner. Spelarna hamnade i grupp A eller B beroende på vilken kvinnlig fotomodell de valde.(TT)
Publicerad 6 november 2017

Det skulle handla om nästa generations tennisspelare på herrsidan, men söndagens lottningsceremoni inför turneringen i Milano gav upphov till helt andra diskussioner.

Spelarna hamnade i grupp A eller B beroende på vilken kvinnlig fotomodell de valde. Modellerna gömde bokstäverna under sina kläder.

På Twitter kallade före detta Wimbledonmästaren Amélie Mauresmo, Frankrike, spektaklet för en "skam". Mauresmos landsmaninna Alizé Cornet, 38:a på världsrankningen, använde också tangentbordet:

"Bra jobbat ATP. Det skulle ha varit ett framtidsevenemang, eller hur? Tillbaka till noll", skriver hon på Twitter.

På måndagen bad spelarorganisationen ATP och huvudsponsorn Red Bull om ursäkt.

"Avsikten var att väva in Milanos rika arv som en av världens modehuvudstäder men utförandet var smaklöst och oacceptabelt. Vi ångrar oss djupt och försäkrar att något sådant inte kommer att upprepas i framtiden", skriver de i ett gemensamt pressmeddelande.

Tävlingen - där den 20-årige ryssen Andrej Rublev är den högst rankade spelaren (37:a) - inleds på tisdagen.

TT