Återbud till U21-landslaget

Det fortsätter att strula för U21-landslaget på backsidan. Malmö FF:s mittback Franz Brorsson tvingas lämna återbud till torsdagens EM-kvalmatch mot Estland sedan han fått problem med baksidan på låret. Förbundskaptenen Håkan Ericson kallar i stället in Simon Sandberg, Levski Sofia.(TT)
Publicerad 3 oktober 2016

Det fortsätter att strula för U21-landslaget på backsidan. Malmö FF:s mittback Franz Brorsson tvingas lämna återbud till torsdagens EM-kvalmatch mot Estland sedan han fått problem med baksidan på låret.

Förbundskaptenen Håkan Ericson kallar i stället in Simon Sandberg, Levski Sofia.

Häckens Joel Andersson åker heller inte med till Pärnu efter att ha blivit sjuk på söndagen. Landslagsledningen avvaktar någon dag för att se om Andersson kan ansluta senare eller behöver ersättas.

Ericson har haft problem med att få kontinuitet på backplatserna, dels på grund av skador, dels på grund av att urvalet begränsats då flera U21-spelare ofta spelar med A-landslaget.

"Det som fascinerar mig är att allt som oftast är samma lagdel som drabbas av flera skador när det väl börjar. Att tre backar är i A-landslaget är väl positivt i sig, men att då få ytterligare fyra på skadelistan är tungt. Vi har dock kunnat hantera det under mina sex år och räknar med att vi gör det nu också", säger Ericson till fotbollförbundets webbplats.

TT