Abbott tillbaka i Rögle - blir sportchef

Det var i Rögle som Chris Abbott inledde SHL-karriären för nio år sedan. Nu återvänder kanadensaren till klubben - som sportchef efter Anders "Masken" Carlsson. "När Chris namn dök upp så var det ingen tvekan.(TT)
Publicerad 9 november 2017

Det var i Rögle som Chris Abbott inledde SHL-karriären för nio år sedan. Nu återvänder kanadensaren till klubben - som sportchef efter Anders "Masken" Carlsson.

"När Chris namn dök upp så var det ingen tvekan. Han passar perfekt in på den kravprofil vi satt upp för vår nye sportchef och står precis för de saker vi vill se i Rögle BK: karaktär, passion och krav på sig själv och sin omgivning. Chris Abbott är starten på något nytt i Rögle BK", säger vd:n Marcus Thuresson i ett pressmeddelande.

34-årige Chris Abbott, och hans tvillingbror Cam, spelade en säsong för Ängelholmsklubben innan de flyttade till Luleå där de var i sex år. Chris Abbott spelade sedan två år i HV71, där han var med och tog SM-guld i våras. Han tvingades avsluta spelarkarriären efter den svåra nackskadan som han fick förra säsongen.

"Jag ser det som ett privilegium att få fortsätta min hockeykarriär i samma organisation som för nästan tio år sedan gav mig och Cam chansen", säger Abbott.

Abbott tillträder sin tjänst senast i maj nästa år.

TT