34 spelare stängs av för dopning

De 34 spelarna i australisk fotboll som anklagades för dopning men friades i mars förra året har fällts av idrottens skiljedomstol Cas. Cas gick på antidopningsbyrån Wadas linje och stänger av spelarna, av vilka tolv är kvar i Melbourne-klubben Essendon, från 2016 års säsong.(TT)
Publicerad 11 januari 2016

De 34 spelarna i australisk fotboll som anklagades för dopning men friades i mars förra året har fällts av idrottens skiljedomstol Cas.

Cas gick på antidopningsbyrån Wadas linje och stänger av spelarna, av vilka tolv är kvar i Melbourne-klubben Essendon, från 2016 års säsong.

Skiljedomstolen anser det bevisat att spelarna brutit mot antidopningsreglerna. De anklagas för att ha använt det förbjudna preparatet thymonsin beta-4 för att öka muskelmassan och återhämta sig snabbare, allt under ledning av den kontroversielle idrottsforskaren Stephen Dank.

Den australiska fotbollsligan AFL stängde av både spelarna och tränaren James Hird samt bötfällde klubben med motsvarande 13,6 miljoner kronor 2013. En AFL-skiljedomstol rev sedan upp beslutet i brist på bevis.

TT