KHL-hotet oroar inte Omark

KHL hotar med att stoppa ligans spelare från OS-ishockeyn. Men Linus Omark utgår ifrån att kunna vara med i Pyeongchang. - Jag är då inställd på OS, säger Salavat Julajev-forwarden. Elva spelare i den svenska truppen till helgens Karjala Tournament i Finland spelar i proffsligan KHL.(TT)
Publicerad 6 november 2017

Elva spelare i den svenska truppen till helgens Karjala Tournament i Finland spelar i proffsligan KHL. Av dessa tar åtminstone Linus Omark inte allt för allvarligt på ligans hot om att stoppa sina spelare från OS.

””

Ryssland utestängs?

Som en följd av de växande dopningsanklagelserna mot ryska idrottare - dubbla utredningar från Internationella olympiska kommittén (IOK) kan om det dras till sin spets leda till att alla ryska idrottare stängs ute från OS - gick KHL:s ordförande Dimitrij Tjernysjenko häromdagen ut och antydde att ligan kan välja att stoppa sina spelare från Pyeongchang-spelen.

””

Luleå lockar

För 30-åringen kan det vara sista säsongen i Ryssland. Han sitter på ett utgående kontrakt med Salavat Julajev, och erkänner att han börjar bli sugen på att komma hem till Sverige.

””

En comeback i SHL skulle i så fall, om han själv får välja, innebära en återkomst till Luleå.

””

TT