Ingen kvalsuccé för första OS-svenskarna

De första svenskarna har tävlat i OS i Pyeongchang - men det blev en misslyckad start för Sveriges puckelpisttrio. Ingen lyckades gå vidare direkt till final, men trion har en ny chans i andra kvalet.(TT)
Publicerad 9 februari 2018

Felix Elofsson, som var först ut av alla svenskar i Sydkorea, slutade på 18:e plats i det första kvalet. Walter Wallberg hamnade på 19:e plats och Ludvig Fjällström blev sist av svenskarna på 26:e plats av totalt 30 åkare.

17-årige Wallberg har beskrivit som en av sportens största talanger och gör sitt första OS. Och väl på startlinjen var han nervös:

””

Ny chans på måndag

De tio bästa åkarna från första kvalet gick direkt vidare till finalen. Kvaltävling nummer två inträffar på måndag, samma dag som finalen, då svenskarna får en ny chans.

””

Mest besviken var Ludvig Fjällström.

””

Han landade fel i båda hoppen, hade dålig tajming och poängen blev låg. I mixade zonen försökte han förklara; höjden var för låg, känslan fel, och de egna instinkterna borta.

””

Nu ska han försöka ladda om, och klura ut hur han ska komma över svårigheterna inför måndagen.

””

Tuffa chansningar

Felix Elofsson satsade hårt för att komma till final och försökte sätta ett svårt trick i första hoppet längst upp i backen. Utan framgång, han fick bakvikt i landningen men höll sig på benen.

””

TT