Förre Wada-chefen: "Vi har problem"

Dick Pound, före detta chef för Internationella antidopningsbyrån, Wada, riktar svidande kritik mot IOK:s hantering av den ryska dopningshärvan. - IOK har inte bara misslyckats med att skydda rena idrottare, utan har även möjliggjort för fuskande idrottare att segra över de rena, säger Pound.(TT)
Publicerad 6 februari 2018

Det var under IOK:s session i sydkoreanska Gangneung som den förre Wada-chefen gick till en hård attack mot hur IOK har hanterat den ryska, statsstödda dopningshärvan och dess följder.

””
””

"Lämnats ensamma"

Pound var även kritisk till IOK:s bristande hjälp till visselblåsarna som var med och nystade upp den stora dopningsskandalen.

””

Majoriteten av de på plats för konferensen höll dock inte med Pound. Enbart Pound och britten Adam Pengilly valde att inte rösta för fortsatt förtroende för IOK:s roll att utreda den ryska härvan.

"Inte om politik"

En härva som kan bli desto svårare att hantera inom snar framtid, med enbart tre dagar kvar till invigningen av OS. Detta då ytterligare 32 ryska utövare har överklagat sina OS-avstängningar till Idrottens skiljedomstol, Cas, för att få delta i spelen. Detta efter att IOK så sent som under måndagen sagt nej till de 13, tidigare livstidsavstängda ryska atleter, som efter att ha friats i Cas ansökte om ackreditering för årets OS.

””
””

TT