Beslut om ryska skidåkarna dröjer

Beslutet om de ryska skidåkarna Alexander Legkov och Jevgenij Belov, som stängts av på livstid från att tävla i OS, också ska förbjudas ställa upp i andra tävlingar dröjer. Det innebär att de sannolikt kan ställa upp i den svenska längdpremiären.(TT)
Publicerad 2 november 2017

Legkov och Belov är anmälda till tävlingarna i Gällivare den 17-19 november. Där kan de få ställa upp om inte Internationella skidförbundet (Fis) hunnit ta beslut om deras eventuella avstängningar.

””

Fis meddelar att de inte tänker inleda sin utredning förrän Internationella olympiska kommittén (IOK) i nästa vecka tagit beslut om ytterligare fyra ryska skidåkare som var med i OS i Sotji och som också misstänks för fusk med dopningsprover under spelen.

"När domarna i alla sex fallen har meddelats av IOK kommer Fis Doping Panel att granska dessa sex fall och utfärda de nödvändiga åtgärderna. De aktiva har rätt att få förhören omgående. Det kommer att tas hänsyn till att världscupen startar i slutet av november", skriver Fis.

De övriga fyra skidåkarna som väntar på beslut i IOK och därefter Fis är Alexej Petuchov, Jevgenija Sjapovalova, Maxim Vylegzjanin, och Julia Ivanova.

TT