Värmen väntas bli kortvarig

Till sist kom värmen även denna sommar. Onsdagen bjöd på värme på 25–30 grader i delar av södra Sverige. Men till helgen och till nästa vecka väntas ostadigt väder igen.
Nyheter • Publicerad 25 juli 2012
Foto: 

Vi har sannerligen inte varit bortskämda med soliga dagar den här sommaren. Under stora delar av juni och juli har badbollen fått stanna hemma till förmån för regnjackan och paraplyet. Men under onsdagen kom så äntligen tillfället att blunda lite i solen. Framför allt Götaland och östra Svealand fick njuta av högsommarvärmen, med toppnoteringar i östra Småland. I norr var det under onsdagen svalare, med temperaturer kring 20 grader.

– Vi har fått ta del av det högtryck som legat över kontinenten och det har kommit in varm och fuktigare luft söderifrån, säger Anna Hagenblad, meteorolog hos SMHI.

Värmen ser ut att stanna även under torsdag och fredag, men säg den lycka som varar. Redan till helgen väntas temperaturerna dala och vädret försämras.

– Ett lågtryck är på väg in över landet från sydväst. Fronten kommer in under lördag och drar bort under söndag.

Även nästa vecka ser ut att bli kallare.

– Det blir mer åt det lågtrycksbetonade hållet. Så passa på och njut, säger Anna Hagenblad. (TT)

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.