GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tydligare regler om extra elevpeng

Reglerna om extra pengar för elever som behöver särskilt mycket stöd ska göras tydligare. Barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, som adhd, drabbas hårt i det nuvarande systemet, säger Jiang Millington från Barn i Behov.(TT)
Publicerad 21 januari 2016

Regeringen föreslår att tilläggsbeloppet blir individuellt bestämt för varje barn. Förändringen berör elever med stora svårigheter att klara skolan som behöver extra stöd.

Den nuvarande lagen har varit otydlig, med följd att tillämpningen blivit mer återhållsam än vad som var tänkt. Nu föreslås en förändring så att det blir tydligare vad som ingår i grundbeloppet respektive tilläggsbeloppet.

Jiang Millington från föräldranätverket Barn i Behov är väldigt glad över beskedet. Hon säger att ett stort problem de senaste åren varit att kommunerna sagt att de inte kan ge extra medel till extra utsatta barn och hänvisat till en flera år gammal dom från Högsta förvaltningsdomstolen.

””

"Det här är en viktig förändring för några av de mest utsatta eleverna och för skolor som arbetar särskilt med dem", säger utbildningsminister Gustav Fridolin i ett pressmeddelande.

TT

Läs mer