Annons

Två barn knivskurna till döds

Två barn, två och fyra år gamla, knivskars till döds i en villa i Arboga på måndagskvällen.
Deras 23-åriga mamma skadades allvarligt.
Nyheter • Publicerad 18 mars 2008

En manlig bekant hittade kvinnan och hennes två barn knivskurna i villan i Arboga och slog larm, berättar Börje Strömberg, presstalesman vid polisen i Västmanlands län.

– De var väldigt allvarligt skadade, säger han.

Annons

De tre fördes till Universitetssjukhuset i Örebro där de två barnen senare avled av sina skador, enligt en sjukhuskommuniké.

Kvinnan fördes till neurokirurgen vid Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Mannen som slog larm hördes på måndagskvällen, men var då inte misstänkt för något brott.

Polisen fick enligt flera medier senare kontakt med barnens pappa – som inte bott tillsammans med barnen – och hörde honom.

Polisens teori är dock att en fjärde person som gett sig på kvinnan och de två barnen.

– Det är inte osannolikt i alla fall. Jag kan inte se att hon skulle kunna ha gjort det här själv, säger Börje Strömberg.

– Men vi har inte kunnat höra henne. Vi vet inte hennes berättelse och några andra vittnen finns inte, tillägger han.

Tre timmar efter det att larmet inkom ville polisen inte peka på någon misstänkt för dådet. Utredningen försvåras av brist på vittnen.

– Vi kartlägger bekantskapskretsen och har hört grannarna. Nu försöker vi få kontakt med alla i bekantskapskretsen. Men det finns ingen formell misstanke mot någon, sade Strömberg.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons