Annons

Tre till anhållna för färjevåldtäkt

Åklagare har anhållit ytterligare tre män misstänkta för delaktighet i våldtäkten ombord på en färja i mitten av förra veckan. Enligt ett pressmeddelande från åklagarmyndigheten är de nu misstänkta männen i samma åldrar som de sedan tidigare häktade.(TT)
Publicerad 6 april 2016

Åklagare har anhållit ytterligare tre män misstänkta för delaktighet i våldtäkten ombord på en färja i mitten av förra veckan.

Enligt ett pressmeddelande från åklagarmyndigheten är de nu misstänkta männen i samma åldrar som de sedan tidigare häktade.

Annons

Brottsrubriceringen för två av de nya misstänkta är grov våldtäkt och den tredje är anhållen misstänkt för medhjälp till grov våldtäkt.

"Den som misstänks för medhjälp till grov våldtäkt förhördes tillsammans med offentlig försvarare under gårdagen och han är fortsatt anhållen. De två andra misstänkta ska höras tillsammans med sina försvarare under dagen i dag. Därefter kommer beslut om eventuellt fortsatt anhållande av dem att fattas", säger kammaråklagare Kristin Morén och Angelica Runesson enligt pressmeddelandet.

Åklagarkammaren vill i nuläget inte ytterligare kommentera anhållandena.

Två 19-åriga häktades i helgen på sannolika skäl misstänkta för grov våldtäkt ombord på färjan Silja Galaxy. Båda nekar till brott.

Den misstänkta våldtäkten ska ha ägt rum på en studentkryssning med 18-årsgräns där omkring 1 700 studenter från Syd- och Mellansverige deltog.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons