Tre frias från misstanke om äktenskapstvång

Tre personer som tidigare häktats, misstänkta för äktenskapstvång, frias av Östersunds tingsrätt, skriver lokala medier. Giftermålet skedde i Sverige under 2016 och socialtjänsten anmälde händelsen till polisen. Flickan omhändertogs och placerades i skyddat boende.(TT)
Publicerad 6 november 2017

Tre personer som tidigare häktats, misstänkta för äktenskapstvång, frias av Östersunds tingsrätt, skriver lokala medier.

Giftermålet skedde i Sverige under 2016 och socialtjänsten anmälde händelsen till polisen. Flickan omhändertogs och placerades i skyddat boende.

Enligt åklagaren kände sig den minderåriga flickan tvingad att gifta sig med en tio år äldre man efter påtryckningar från de tre tidigare misstänkta. Flickan själv har berättat att ett nej till äktenskapet inte var möjligt eftersom det skulle vara skamfyllt.

Enligt tingsrätten har flickan befunnit sig i en utsatt situation eftersom hon var beroende av två av de åtalade, sin bror och svägerska. Samtidigt anser tingsrätten att det inte är bevisat att de utnyttjade hennes utsatta läge för att tvinga henne till äktenskap.

TT