Tre åtalas för stöld av varor för halv miljon

Två män och en kvinna, alla i 30-årsåldern, åtalas vid Varbergs tingsrätt för flera fall av grov stöld. Trion anklagas för att stå bakom en serie stölder under ett års tid, från oktober 2016 till december 2017. Sammanlagt ska de ha stulit varor för över en halv miljon kronor.(TT)
Publicerad 9 februari 2018

Två män och en kvinna, alla i 30-årsåldern, åtalas vid Varbergs tingsrätt för flera fall av grov stöld. Trion anklagas för att stå bakom en serie stölder under ett års tid, från oktober 2016 till december 2017. Sammanlagt ska de ha stulit varor för över en halv miljon kronor. Bland annat har Gekås, Biltema, Coop, Elgiganten, ICA, Lindex och Kappahl drabbats. Brotten har utfört på en rad olika platser i Västsverige, som Falkenberg, Karlstad, Trollhättan, Åmål och Säffle.

Enligt åtalet har trion ofta använt en sinnrik metod. Några av dem har plockat ihop varor och förflyttat dem till en undanskymd plats i det varuhus där de befinner sig i. Där har de lastat över varorna i en barnvagn som en annan av dem tagit med ut genom kassorna. Vid andra tillfällen har de använd en specialpreparerad jacka. Varor har sedan sålts vidare via konton på en auktionssajt på nätet.

Trion har stulit alla möjlig slags varor som kläder, filmer, leksaker, surfplattor, hundtillbehör, kameror och verktyg. Polisen har beslagtagit mängder av osålda varor hemma hos de tre åtalade. Brotten bedöms som grova eftersom det skett systematiskt och i stor omfattning. Alla tre erkänner brott.

TT