Tonåring åtalad för våldtäkt på skoltoalett

En 16-åring åtalas för våldtäkt av en 13-årig flicka under en idrottsdag. Bara tolv dagar tidigare dömdes samme tonårspojke för sexuellt ofredande mot tre flickor på samma skola, rapporterar Kvällsposten.(TT)
Publicerad 6 november 2017

En 16-åring åtalas för våldtäkt av en 13-årig flicka under en idrottsdag. Bara tolv dagar tidigare dömdes samme tonårspojke för sexuellt ofredande mot tre flickor på samma skola, rapporterar Kvällsposten.

Skolledningens besked efter den domen var att pojken och de tre flickorna skulle gå kvar i sina klasser, men att man skulle ta fram en handlingsplan, har Sydsvenskan tidigare rapporterat.

””

Enligt våldtäktsåtalet genomförde 16-åringen en sexuell handling mot 13-åringen inne på en låst toalett som med hänsyn till kränkningens allvar är jämförbar med samlag. I första hand åtalas han för våldtäkt, i andra hand för sexuellt ofredande. Det hela avbröts när en person öppnade dörren till toaletten och den personen har av åklagaren kallts som vittne. Den åtalade nekar till våldtäkt, men erkänner sexuellt övergrepp mot barn, enligt åtalet som lämnats in till Malmö tingsrätt.

TT