Annons

Sverige ger mer till världens största kriser

Sverige ger ytterligare 300 miljoner kronor i humanitärt bistånd till människor i behov av hjälp i tio av världens allvarligaste kriser, skriver Sida i ett pressmeddelande. I början av året fördelades runt 2,3 biståndsmiljarder till 15 större och 15 mindre kriser runtom i världen.(TT)
Publicerad 3 juli 2018

Sverige ger ytterligare 300 miljoner kronor i humanitärt bistånd till människor i behov av hjälp i tio av världens allvarligaste kriser, skriver Sida i ett pressmeddelande.

I början av året fördelades runt 2,3 biståndsmiljarder till 15 större och 15 mindre kriser runtom i världen. Ytterligare 305 miljoner fördelades till ett antal kriser där situationen har förvärrats under våren som bland annat för Rohingya-flyktingar i Bangladesh, Syrien-krisen och den svåra matbristen i Västafrika.

Annons

Nu fördelas ytterligare 300 miljoner till särskilt allvarliga och akuta kriser i Jemen, Sydsudan, Kongo-Kinshasa, Etiopien, Nigeria, Centralafrikanska Republiken, Afghanistan, Irak samt kriserna i Syrien och Burundi.

"Vi går även in i glömda kriser som det inte skrivs mycket om i media, men som likväl är akuta som Centralafrikanska Republiken där hälften av befolkningen är i behov av humanitär hjälp och där sjukvården i huvudsak bedrivs av internationella humanitära organisationer som exempelvis Sida stöder, då det nationella systemet till stor del kollapsat efter decennier av krig", säger Susanne Mikhail Eldhagen, biträdande chef på Sidas humanitära avdelning.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons