Svenska favoriterna under semestern

Gran Canaria, den grekiska övärlden och Mallorca. De klassiska resmålen står högt i kurs när resåret summeras. Svenskarna älskar att resa utomlands och 2015 var inget undantag. Att sommaren bjöd på ett ovanligt trist väder bidrog till att mängder av svenskar reste i väg i jakt på sol och värme.(TT)
Publicerad 2 januari 2016

Svenskarna älskar att resa utomlands och 2015 var inget undantag. Att sommaren bjöd på ett ovanligt trist väder bidrog till att mängder av svenskar reste i väg i jakt på sol och värme.

Trotjänarna Gran Canaria och Mallorca var de populäraste resmålen för såväl Fridsresor och Ving.

Ticket, som redovisar både reguljära och charterresor, hade turkiska Antalya i topp följt av Gran Canaria och Mallorca.

Den ekonomiska situationen i Grekland tycktes inte avskräcka utan de grekiska öarna lockade många. Kreta och Rhodos hamnade i topp hos Apollo. Och de resmålen var populära även hos Fritidsresor.

””

Senare under sommaren och hösten hamnade Grekland i fokus på grund av den svåra flyktingsituationen. Enligt FN:s flyktingorgan UNHCR kom närmare 850 000 människor dit under året efter att ha flytt över Medelhavet med båt.

Men det verkar inte ha påverkat suget att semestra där. Mathias Bergendahl säger att bokningsläget för Grekland inför 2016 ser bra ut.

TT