Annons

Svensk gripen i Barcelona för mordplaner

En svensk medborgare har gripits i Barcelona. Han planerade ett mord i Malaga, rapporterar flera spanska medier. Den 21-årige mannen är en av ledarna i en våldsam kriminell organisation som ägnat sig åt människohandel, droger, penningtvätt och beställningsmord, skriver tidningen El Nacional.(TT)
Publicerad 9 november 2018

Den 21-årige mannen är en av ledarna i en våldsam kriminell organisation som ägnat sig åt människohandel, droger, penningtvätt och beställningsmord, skriver tidningen El Nacional.

Svensken har varit internationellt efterlyst och bosatt i Malaga sedan september i fjol. Han greps på fredagen i Barcelona, där han vistades under falsk identitet.

””
Annons

Mordet skulle utföras i provinsen Malaga i södra Spanien. Polisen vet ännu inte vem han hade för avsikt att mörda, men misstänker att det kan handla om medlemmar från rivaliserande grupper, enligt El Nacional.

21-åringen ingår i en grupp med fyra andra svenska medborgare, mellan 20 och 30 år, som även är misstänkta för sju mord i Stockholm, grova narkotikabrott och penningtvätt. Enligt tidningen har männen fört in stora mängder hasch, kokain och syntetiska droger i Sverige.

Mannen kommer närmast att utlämnas till myndigheterna i Sverige, enligt tidningen Svenska Magasinet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons