Annons

Stor sökinsats efter försvunnen tolvåring

Den tolvårige pojke med Downs syndrom som försvunnit i Falkenberg har inte hittats. Hundratals personer letar efter honom och sökandet kommer att fortsätta under natten. På onsdagskvällen hade tolvåringen varit borta i drygt ett dygn.(TT)
Publicerad 7 november 2018

På onsdagskvällen hade tolvåringen varit borta i drygt ett dygn. Tolvåringen försvann under en hundpromenad i sitt hemområde i tisdags. Hunden hittades senare.

””

Förutom polisen deltar Försvarsmakten och hundratals frivilliga i sökarbetet.

””
Annons

Hon berättar att tidigt på kvällen var det några hundra personer som väntade på att få sökområden tilldelade till sig.

Försvunnen tidigare

Pojken har varit försvunnen tidigare, men inte så länge.

””

Under natten mot onsdagen letade polisen, Missing People och andra frivilliga efter pojken. På morgonen sattes även ett hundratal personer från Försvarsmakten in. Polisen söker bland annat med hundpatruller och en helikopter.

Tågtrafiken genom Falkenberg, på sträckan Göteborg-Malmö, stoppades under förmiddagen medan polisen letade i en tågtunnel, i området där tolvåringen försvann.

Förundersökning om människorov

Under onsdagseftermiddagen inledde polisen en förundersökning om människorov.

””

Tolvåringen var klädd i en klarblå jacka med luva och svarta skor med reflex vid försvinnandet. Han har blont hår som går till öronen och är cirka 140 centimeter lång med smal kroppsbyggnad.

Den som vet var pojken är eller har andra uppgifter uppmanas att höra av sig till polisen.

Polisen har upprättat en sambandscentral vid Vinbergs kyrka. Missing People använder Falkenbergs fotbollsarena som mötesplats, rapporterar P4 Halland.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons