Halkan kvar i söder

Ett snöoväder skapade under natten trafikproblem i Östergötlands och Jönköpings län. Under dagen väntas det fortsatt bli halt i delar av södra Sverige. Vid 04-tiden hade omkring 15 olyckor inträffat i Östergötlands och Jönköpings län, men det fanns inga rapporter om några allvarliga personskador.(TT)
Publicerad 3 februari 2018

Vid 04-tiden hade omkring 15 olyckor inträffat i Östergötlands och Jönköpings län, men det fanns inga rapporter om några allvarliga personskador.

””

Särskilt E4 ska ha varit hårt drabbad.

SMHI varnar för ishalka i Kalmar län där det under eftermiddagen kan både regna och snöa på redan kalla vägar. Över delar av Småland, Sjuhäradsbygden, Skaraborg och Östergötland rör sig ett snöfallsområde som också kan ge besvärligt väglag.

Fortsatt inställda tåg

I Västernorrland och Gävleborg, som under de senaste dygnen haft det riktigt besvärligt med enorma mängder snö, lättar det något.

””

Däremot kvarstår en del problem för järnvägen i området. Trafikverket meddelar att sträckan Örnsköldsvik-Umeå har öppnat igen, men att sträckan Sundsvall-Örnsköldsvik kan öppna först på måndag eftermiddag. Det beror på att man inte har kunna ta bort de enorma mängder snö som ligger på spåren.

Kallare nästa vecka

Resenärer ges rådet att kolla med sina tågbolag för att få ytterligare information.

””

Nästa vecka blir det allt mindre snöfall, men däremot något kallare.

””

TT