SD-topp försvarar grovt citat

SD-toppen Carina Herrstedt ångrar inte att hon vidaresänt ett grovt skämt om minoritetsgrupper. Ordet "neger" har hon inga problem med, men medger att "zigenare tar allt" inte var så bra.(TT)
Publicerad 8 oktober 2016

I veckan har Sverigedemokraternas riksdagsledamöter Anna Hagwall och Oscar Sjöstedt kopplats till antisemitiska uttalanden.

Kollegan Carina Herrstedt, tillika andre vice partiordförande och ordföranden för partiets kvinnoförbund, är senast att bli ifrågasatt. Aftonbladet avslöjade på fredagen att hon skickat ett mejl med detta innehåll:

"Först skaffar man 2 st judar, eftersom det enligt lag är förbjudet att förfölja dem. Anfallet förstärks med en neger, en kines o en indian för att bli mer färgstarka. Som backar värvas 2 bögar för att få mer tryck bakifrån. Till målvakt värvar man en 40-årig nunna, hon har inte släppt in något på 40 år! Som reservmålvakt skaffar man en zigenare, de tar ju allt!"

Cirkulerat länge

Mejlet, som 2011 gick till dåvarande sambon från hennes SD-adress, är en kommentar till motgångar för favoritlaget Landskrona Bois.

””

TT: Tycker du att det är helt oproblematiskt?

””

Hon anser att det citerade skämtet inte innehåller värderingar av de olika minoritetsgrupperna.

””

"Var det tabu 2011?"

TT: Men att använda ordet "neger"?

””

TT: Ja.

””

TT: Använder du det i dag?

””

TT: Jo, det är negativt att använda ordet "neger" och att skriva att "zigenare" tar allt.

””

TT försökte under lördagen få besked från SD om Carina Herrstedts mejl leder till någon åtgärd från partiet.

TT