Annons

Rapport avslöjar bestialisk jakt på myrkottar

Myrkottar som misshandlas med machete och kokas levande och kroppsdelar som säljs på svarta marknaden. En ny rapport avslöjar hur tjuvjakten på den utrotningshotade myrkotten fortgår - och hur de som lever på jakten resonerar.(TT)
Publicerad 4 december 2018
””

Under två års tid har djurrättsorganisationen tillsammans med forskare från Oxfords universitet studerat hur den illegala jakten på myrkottar går till i Assam, en delstat i nordöstra Indien. Jakten bedrivs på bestialiska sätt, något som även har fångats på film.

Djuren röks ut från sina gömmor, misshandlas till medvetslöshet och kokas levande. Orsaken? Myrkottens fjäll tros inom asiatisk traditionell medicin hjälpa mot bland annat infertilitet, hudåkommor och impotens. Efterfrågan är stor, trots att det saknas bevis för att medicinerna fungerar.

Annons

De som bedriver själva jakten - i det här fallet 141 jägare som tillhör avlägsna stammar ute på glesbygden i Assam - har intervjuats i samband med studien, som har pågått under två år.

Ett levebröd

Jakten inbringar stora inkomster lokalt, och enligt rapporten säljs en myrkott till priset av i genomsnitt motsvarande fyra månadslöner. Men de som jagar är omedvetna om sin roll i den illegala handeln.

””
””

TT: Varför är jakten så brutal?

””

Såg fördelarna

Myrkottarna, som finns i både Afrika och Asien, blir allt färre. Alla åtta arter av myrkottar är mer eller mindre utrotningshotade enligt Världsnaturfonden - trots de förbud och skydd som omgärdar arten.

Men Assamjägarnas inställning till djuret är i grunden egentligen positiv, då de flesta enligt World Animal Protections rapport egentligen tycker mycket om djuret.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons