Annons

Polisen: Inga stora fel när kvinna frös ihjäl

Polisen anser inte att några allvarliga fel begicks vid en sökinsats i Sävsjö då en mamma frös ihjäl efter att ha försvunnit i skogen med sin dotter, rapporterar P4 Jönköping. Polisens internutredning når i stort samma slutsats som en åklagarledd utredning av ärendet.(TT)
Publicerad 5 november 2018

Polisen anser inte att några allvarliga fel begicks vid en sökinsats i Sävsjö då en mamma frös ihjäl efter att ha försvunnit i skogen med sin dotter, rapporterar P4 Jönköping. Polisens internutredning når i stort samma slutsats som en åklagarledd utredning av ärendet.

Det var i februari som en mamma och hennes dotter försvann i skogen i Sävsjö utan ordentliga kläder, varpå det tog polisen tolv timmar att hitta dem. Då hade mamman frusit ihjäl och dottern var så nedfrusen att hennes fötter fick amputeras.

Annons

Ett vittne pekade ut riktningen där kvinnan och barnet försvann, men polisen sökte brett i ett större område.

Det gjordes bedömningar som senare visade sig vara "både olämpliga och mindre övertänkta", men inte så att det ska föranleda några disciplinära åtgärder, säger Gunnar Edeland, chef för polisens grupp för skiljande- och disciplinärenden, till P4.

Den tidigare åklagarutredningen kom fram till att en bättre samverkan inte hade gjort någon skillnad, då vädret var det stora problemet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons