Polisen förhör ratat Holm-vittne

Polisen ska förhöra ett nytt vittne i utredningen om mordet på Lisa Holm. Vittnet, en pensionerad polisman, var vid kaféet där 17-åringen jobbade på Kinnekulle samma eftermiddag som hon försvann i juni. Vittnet hörde tidigt av sig till polisen när Lisa Holm saknades, men kallades inte till förhör.(TT)
Publicerad 13 januari 2016

Polisen ska förhöra ett nytt vittne i utredningen om mordet på Lisa Holm. Vittnet, en pensionerad polisman, var vid kaféet där 17-åringen jobbade på Kinnekulle samma eftermiddag som hon försvann i juni. Vittnet hörde tidigt av sig till polisen när Lisa Holm saknades, men kallades inte till förhör.

Nyligen tog dock vittnet kontakt med advokat Inger Rönnbäck. Hon försvarar den 35-årige man som i Skaraborgs tingsrätt dömdes till livstids fängelse för att ha mördat flickan. Rönnbäck har nu begärt att få förhöra vittnet i den pågående rättegången om mordet i Göta hovrätt.

Med anledning av det kommer polisen nu också att förhöra vittnet, vars uppgifter tidigare inte bedömts vara så intressanta, uppger P4 Skaraborg.

Hovrättens rättegång fortsätter på måndag.

TT